24 червня 2022 р. 13:59

За 4 місяці російського вторгнення по Одеській області гатили понад 70 ракетами

За 4 місяці російського вторгнення по Одеській області гатили понад 70 ракетами

Російські військові впродовж чотирьох місяців з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні випустили по Одеській області понад 70 ракет.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Зокрема прокурори задокументували 42 випадки обстрілів російськими військовими, з них 33 – ракетною зброєю.

Внаслідок ракетних ударів на Одещині загинули 10 цивільних, серед яких одна дитина. Поранення отримали 29 людей. Пошкодили майно близько 300 мешканців області, повністю знищили 12 житлових будинків та квартир.

"Цих цивільних осіб, які загинули та постраждали, дещо більше. Наприклад, ця цифра – 10 цивільних осіб – не враховує дитину, яка загинула біля Шкільного аеродрому. Хлопчик намагався попередити інших про обстріл і внаслідок потрапляння він загинув. Чому наша цифра цього не враховує? Тому що процесуальне керівництво здійснює військова спеціалізована прокуратура", - зазначив  керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко.

Постраждали також: 10 баз відпочинку, склади, ТРЦ, аеропорт, Одеський припортовий завод, нафтосховища, НПЗ, елеватори, мости, трансформаторна підстанція, монастир.

ВІДЕО: Одеська обласна прокуратура

Нагадаємо, раніше в прокуратурі зазначили, що рівень злочинності в Одеській області після введення воєнного стану зменшився з 40,6 до 25,6 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення та є нижчим ніж по державі. Кількість воєнних злочинів, які розслідують правоохоронні органи області не змінилася й складає 84 кримінальних провадження: з яких 45 - воєнні злочини про порушення законів та звичаїв війни та 39 злочинів, пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

Працівники прокуратури зареєстрували з 24 лютого по 27 травня на території Одеської області 198 кримінальних правопорушень за статтею 115 КК України за фактами зникнення осіб безвісти.

17 травня прокуратура почала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через обстріли Одеської області, що відбулися 16 травня.

Троє дорослих та дитина постраждали в результаті обстрілів Одеської області вранці 16 травня. Того ж дня до Одеси не долетіла крилата ракета

Також правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни через ракетні обстріли Одеси та Одеської області 10 травня.

Поділитися