13 січня 2022 р. 19:54

За 14 років кількість безпритульних собак в Одесі скоротилася в 17 разів

За 14 років кількість безпритульних собак в Одесі скоротилася в 17 разів

З 2007 року кількість безпритульних собак скорочено з 60 тисяч до 3,5 тисяч особин у 2021 році, а більшість з тих, що залишилися, вакциновані та стерилізовані.

Про це повідомила керівниця Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Марина Савченко.

Вона зазначила, що минулого року в місті закінчилась дія Міської цільової програми охорони тваринного світу та зниження чисельності безпритульних тварин. 

За словами Марини Савченко, Одеса стала першим українським містом, де було впроваджено таку ініціативу. Згодом цю Програму було рекомендовано Міністерством екології та природних ресурсів України іншим містам нашої країни.

Наразі в департаменті підготували на найближчу сесію Одеської міської ради проєкт Програми охорони тваринного світу та зниження чисельності бездомних тварин на 2022-2027 роки, яка дозволить проводити подальшу роботу з вилову, перетримання, надання першої ветеринарної допомоги та стерилізації тварин.

Зазначимо, що Одеський виконком поки що не став змушувати власників собак платити за реєстрацію вихованців.

У жовтні минулого року Департамент екології Одеської міської ради запропонував передбачити в програмі охорони оточуючого середовища в місті на 2022 рік фінансування розробки проєкту комплексу для утилізації ветеринарних відходів, що буде розташований на шостому кілометрі Овідіопольської дороги.

Ще у 2017 році департамент екології одеської міської ради подав бюджетний запит на будівництво крематорію для утилізації медичних відходів і домашніх тварин. За сім років його ціна зросла втричі.

Поділитися