23 травня 2022 р. 18:53

З полону врятували справжнього автора фрази про "русский корабль", - прикордонники

З полону врятували справжнього автора фрази про "русский корабль", - прикордонники

Державна прикордонна служба України повідомила, що з російського полону звільнили бійця прикордонної застави "Острів Зміїний", якого командування називає справжнім автором фрази про "русский воєнний корабль".

Відповідну заяву в ДПСУ зробили 23 травня. 

Зокрема, начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький в ефірі національного телемарафону заявив, що боєць, ім'я якого поки що не розголошується - його підлеглий. А також наголосив, що доступ до радіозв'язку мали лише прикордонники. 

За словами Гоцького, росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, пропонували також роботу, велику зарплату, стабільність. Але пролунала фраза "Руський воєнний корабль, йди на х.й", яка стала своєрідним девізом захисників України в боротьбі із рашистами. 

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко також повідомив ЗМІ, що ДПСУ не розкривала особу автора цієї фрази, щоб не зашкодити йому в полоні і через безпекову складову ще не може назвати його ім’я зараз.

Демченко каже, що медійна публічність морського піхотинця Романа Грибова (військовий, якому приписували авторство фрази), певною мірою була операцією з інформаційного прикриття, яке гарантувало безпеку його побратимів – захисників острова, які потрапили в полон. А це і прикордонники, і воїни військово-морських, сухопутних та повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, у березні голова Черкаської військової обласної адміністрації Ігор Табурець нагородив одного з захисників острова Зміїний Грибова, якого посадовець й назвав автором фрази. 

"Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність", - зазначив Ігор Табурець. 

Зазначимо також, що ім'ям Романа Грибова планують перейменувати вулицю Терешкової в селі Фонтанка Одеської області. 

На початку травня «Укрпошта» анонсувала продаж ще 30 тисяч марок з «російським кораблем».

Поділитися