03 жовтня 2022 р. 21:39

З портів Великої Одеси відправлені ще чотири судна з понад 77 тисячами тонн агропродукції

Фото: Адміністрація морських портів України

(Фото: Адміністрація морських портів України)

Балкери FPMC B 201 та Michalis вийшли з порту Одеси, а судна Spring та Saffet AGA з Чорноморського в рамках зернової ініціативи 3 жовтня.

Як повідомили у пресслужбі Адміністрації морських портів України, ці 4 судна навантажені 77,4 тисячами тонн зерна для країн Африки, Азії та Європи. Зокрема, балкер Spring доставить 8 тисяч тонн кукурудзи до Єгипту.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні судна, експортовано 5,9 мільйонів тонн агропродукції. 

ФОТО: Адміністрація морських портів України

А всього з українських портів вийшло 261 судно з продовольством для країн Азії, Європи та Африки.

Вчора, 2 жовтня, чергове, вже п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою Організації об'єднаних націй, увійшло у порт в Одеській області для завантаження зерном.

1 жовтня, з портів Великої Одеси вийшли 11 суден з 217,6 тис. тонн агропродукції.

Серед них балкер QUEEN LILA, який перевозить 29 тис. тонн ячменю до Лівії.

З Одеського порту вийшли балкери STELLINA, QUEEN LILA, INANDI, SAM.

З порту Чорноморська вийшли FORTUNE EXPRESS, PS DREAM, LILA II, BARON, а з порту «Південний» - LADY DIVINA, AHMED CAN, IASOS.

28 вересня з портів "Чорноморськ" та "Південний" вийшли чотири судна з 115 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Обсяг агропродукції, експортованої з портів Великої Одеси, тобто з Одеси, Чорноморська та Южного, перевищила 5 мільйонів тонн 27 вересня.

Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. 

Експорт зерна з України відновили після підписання 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україною, Туреччиною та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерешем Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Поділитися