23 серпня 2022 р. 15:11

З Пам'ятного знаку міст-побратимів Одеси планують прибрати покажчики міст білорусі

З Пам'ятного знаку міст-побратимів Одеси планують прибрати покажчики міст білорусі

В Одесі планують демонтувати з Пам’ятного знака міст-побратимів та міст-партнерів окремі покажчики республіки білорусь, а саме Бреста та Мінська.

Відповідний проєкт рішення мають розглянути 25 серпня під час засідання Виконавчого комітету Одеської міської ради.

Такі заходи зумовлені підтримкою з боку білорусі збройної агресії російської федерації проти України, яка призвела до чисельних жертв серед населення України та руйнування її міст.

Також це питання розглянуто у листі Міністерства розвитку громад та територій України, згідно з яким органами місцевого самоврядування припиняються будь-які зв’язки з адміністративно-територіальними одиницями республіки білорусь.

Крім того, в проєкті рішення повідомляється про направлення до представництва Міністерства закордонних справ України в Одесі повідомлень муніципалітетам міст Брест та Мінськ про наміри щодо припинення дії партнерських угод.

Зняття покажчиків російських міст у квітні 2022 року/Суспільне

13 квітня на засіданні виконкому Одеської міської ради вже ухвалювали подібне рішення. Тоді з Пам'ятного знаку міст-побратимів Одеси на Думській площі були зняті покажчики міст рф

На початку серпня СБУ затримала в Одесі ворожого агента, який в особистій переписці передавав представникам рф і білорусі дані про переміщення воєнної техніки і товарів стратегічного призначення в районі залізничного моста в Затоці Білгород-Дністровського району.

В червні в Одесі затримали власницю аптек за продаж наркомістких препаратів з рф та білорусі. Загалом вилучено препаратів на суму 2 млн 800 тисяч гривень. 

Ще раніше ДБР арештувало майже 200 вагонів білоруської компанії на 20 мільйонів доларів.

Поділитися