15 лютого 2022 р. 15:05

З обласного бюджету цього року витратять 10 мільйонів на тероборону

З обласного бюджету цього року витратять 10 мільйонів на тероборону

Депутати Одеської обласної ради узгодили виділення 10 мільйонів гривень з бюджету області на організацію та устаткування підрозділів територіальної оборони в регіоні.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії 15 лютого. 

Передбачається організація охорони важливих об'єктів, участь в боротьбі з диверсійними силами, підсилення регулярної армії в регіоні. 

Має бути створений штаб мирного періоду та штаб особливого періоду, а також добровольчі формування. Для вступу у формування тероборони є лише вікові обмеження (приймаються громадяни від 18 до 60 років). Також не будуть прийматися раніше судимі громадяни. 

В Одесі сформовано регіональне управління "Південь", в області 122 бригади та 7 батальйонів. В особливий період у місті буде розгорнута додаткова бригада та 5 додаткових батальйонів. 

Рішення в цілому прийняли 43 голосами.

Окрім того, як зазначає кореспондент Центру публічних розслідувань, після засідання депутатка Ірина Коваліш повідомила журналістам, що на потреби тероборони обласна рада виділить будівлю колишнього обласного військомату на вулиці Канатній, 35 та готелю "Жовтневий" на Канатній, 31. А також будівлі у селі Борщі Подільського району, які раніше пропонували тимчасовим переселенцям.  

"Гроші розподіляться наступним чином: близько 4 мільйонів на переоблаштування на приведення до належного тану виділених приміщень, а залишок коштів на матеріально технічне оснащення. Ми розуміємо, що цих трьох приміщень може бути недостатньо тож два тижні витратимо на перевірку чи вистачить цих приміщень, чи потрібні інші більші та сучаніші", - зазначила депутатка.

Нагадаємо, депутати Одеської міської ради під час позачергової сесії 15 лютого внесли зміни до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік з урахуванням необхідності фінансувати організацію територіальної оборони.

11 лютого Президент України Володимир Зеленський після доповіді про те, що рівень організації територіальної оборони в Одеській області один з найгірших в країні, дав Сергію Гриневецькому два тижні на організацію штабу териториальної оборони.

Поділитися