14 вересня 2022 р. 12:10

З морських портів Великої Одеси експортували вже понад 3 мільйони тонн зерна

Фото: Мінінфраструктури

(Фото: Мінінфраструктури)

Загальна кількість експортованого портами "Одеси", Чорноморська" та "Південного" продовольства склала вже 3,1 мільйон тонн.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України. 

Зокрема, 14 вересня в рамках реалізації "зернової ініціативи" з цих портів вийшли п'ять суден зі 153 тисячами тонн продовольства. Вони прямують до країн Азії та Європи. 

За 1,5 місяці роботи "зернового коридора" всього з українських портів вийшли 134 судна з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки. В Азію зокрема пішло 71 судно із 1,4 мільйонами тонн, до Європи - 44 судна із 1,1 мільйоном тонн та в Африку - 19 суден 600 тисяч тонн продовольства. 

Найбільше суден пішли в Африці до Єгипту - 10. Вони були завантажені загалом 274 тисячами тонн. На другому місці там Судан - три судна та 115 тисяч тонн. 

 

12 вересня Балкер Ikaria Angel, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, прибув до порту "Чорноморськ" під завантаження 30 тисячами тонн пшениці.

Це вже третє судно зафрахтоване ООН. Друге вийшло з Одещини 30 серпня. Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. Караван з дев'яти суден, із загальним завантаженням у 163,8 тис. тонн агропродукції, вийшов 12 вересня з портів Одеси, Чорноморська та Южного в рамках "зернової ініціативи". 

Поділитися