13 вересня 2022 р. 11:04

З бюджету Одеської області виділили понад 4 мільйони на ремонт даху філармонії

З бюджету Одеської області виділили понад 4 мільйони на ремонт даху філармонії

Протиаварійні та невідкладні роботи в Одеській обласній філармонії продовжилися після того, як на них виділили 4,5 мільйони гривень з бюджету Одеської області. 

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Максим Марченко в своєму звіті про роботу адміністрації впродовж 200 діб з початку повномасштабної збройної агресії російської федерації. 

Як пояснили ІзбірКому в обласній адміністрації, кошти виділили з обласного бюджету окремим розпорядженням голови ОВА 9 вересня. Гроші підуть в основному на ремонт покрівлі будівлі, який потрібен терміново. Саме через терміновість робіт кошти виділяли розпорядженням голови ОВА, а не на сесії Одеської обласної ради.

Зазначимо, що протиаварійні роботи у Одеській філармонії планували розпочати наприкінці минулого року.

Тоді Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації провів відповідний тендер та обрав підрядника.

Аукціон відбувся 22 жовтня. В ньому брали участь дві компанії: Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач" та ТОВ "Компанія "Екстер'єр-дизайн". 

Останнє визнали переможцем тендеру. Компанія погодилася працювати за 53,8 мільйони гривень. Згідно з інформацією у системі Prozorro, ТОВ "Компанія "Екстер'єр-дизайн" мало б завершити роботи до 1 жовтня 2022 року. 

 

Зазначимо, що в листопаді минулого року постійна комісія Одеської обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської обласної державної адміністрації підтримала перерозподіл доходів та видатків обласного бюджету на 2021 рік.

Тоді планувалося передбачити субвенцію з державного бюджету на ремонтно-реставраційні та консерваційні роботи пам’яток культурної спадщини на суму 60 мільйонів гривень. З них 30 млн грн планували спрямувати на ремонтно-реставраційні роботи Нової біржі (Одеська обласна філармонія). 15 млн грн — на проведення ремонтно-реставраційних робіт Палацу Потоцьких (Одеський художній музей). Ще 15 млн грн — на ремонтно-реставраційні роботи Палацу Абази (Одеський музей західного і східного мистецтва).

Поділитися