26 серпня 2022 р. 14:13

Южненська міська рада скасувала режим світломаскування

Южненська міська рада скасувала режим світломаскування

Южненська міська рада вирішила на території громади скасувати режим світломаскування у темну пору доби. 

Про це повідомив заступник Южненського міського голови Леонід Нейков, повідомляє Yuzhny.info

Він зазначив, що у чинних наразі умовах вуличне освітлення на дорогах дуже важливе, тож військова адміністрація погодила міській раді скасування спеціального режиму.

Також в міській раді вважають, що освітлення на вулиці дозволить поліцейським ефективніше патрулювати вулиці міста, охороняти соціально-важливі об'єкти та виявляти підозрілих осіб.

Режим світломаскування діяв на території міської ради від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Зазначимо, щодо підозрілих осіб, то їх виявляють регулярно. Так, поліцейські затримали 69-річного жителя міста Білгорода-Дністровського, викривши його активні протиправні дії у заблокованій в Україні російській соціальній мережі.

Схожий вирок нещодавно виніс Київський районний суд міста Одеси відносно 66-річного чоловіка, якого обвинувачували у колабораційній діяльності – публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора.

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади і органах місцевого самоврядування на строк десять років.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступниці начальника одного з відділів Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Одеса (колишня Державна пенітенціарна служба України) у співпраці із колишньою колегою з Херсонської області, яка служить окупантам.

Державне бюро розслідувань з 24 лютого розслідує в Україні 815 злочинів проти основ національної безпеки.

Поділитися