19 листопада 2022 р. 16:33

ЮНІСЕФ відкрила хаб для переселенців в Одесі

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

У рамках проєкту ЮНІСЕФ «Спільно. Точка зустрічі» в Одесі відкрили тимчасовий хаб з питань життєзабезпечення для переселенців.

Про це повідомляє пресслужба Одеської мерії.

Хаб створили на базі Одеського закладу дошкільної освіти «Ясла-садок №307» в Суворовському районі міста, за адресою вулиця Генерала Бочарова, 38а. Там організовано роботу волонтерів, психологів, медичних та соціальних працівників.

У закладі передбачена інформаційна допомога населенню з різних питань життєдіяльності: здоров’я, медичного обслуговування, освіти, юридичного та соціального захисту. 

В мерії підкреслюють, що для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть організовані заходи, які допоможуть не лише швидше адаптуватися до життя у новому місті, а й сприятимуть психологічному відновленню.

Особлива увага приділятиметься родинам з дітьми ВПО.

Додамо, що це вже не перший хаб, створений ЮНІСЕФ в Одесі. До того, в липні 2022 року, організація облаштувала "Точку зустрічі" біля Міського гуманітарного центру.

У жовтні ЮНІСЕФ доставила в Україну 2,3 мільйони доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX.

Протягом жовтня-листопада у Київ має надійти більше 31 тисячі доз, на Львівщину – понад 29 тисяч, Полтавщину – більше 23 тисяч, Харківську, Одеську та Київську області – близько 20 тис. доз.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні готове надати грошову допомогу понад 25 тисячам осіб, які постраждали від конфлікту або є внутрішньо переміщеними особами.

Ще один центр для тимчасового прихистку переселенців, але вже від муніципалітету, добудовують на вулиці Хімічній в Одесі.

Поділитися