10 листопада 2022 р. 13:46

Без Херсона росія не зможе пробити коридор до Одеси, - британська розвідка

Фото: odessa-life.od.ua

(Фото: odessa-life.od.ua)

Втрата західного берега Херсона, ймовірно, остаточно завадить збройним силам російської федерації досягти своєї стратегічної мети - прокласти сухопутний коридор до Одеси.

Таку думку висловили спеціалісти Військової розвідки Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства.

Там також зазначили, що відступаючи, російські війська зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських сил.

"З обмеженими пунктами перетину російські війська будуть вразливими при перетині річки Дніпро. Цілком ймовірно, що відхід триватиме кілька днів з оборонними позиціями та артилерійським вогнем, що прикриватиме сили, що відходять", - зазначають у розвідці.

9 листопада міністр оброни російської федерації сергій шойгу заявив, що російські війська відступають за Дніпро та залишають Херсон. Вони відступають, адже за словами командувача окупаційними військами росії в Україні сергія суровікіна, загарбники не можуть забезпечувати своє угруповання в захопленому Херсоні та прилеглих територіях.

Раніше Херсонське інтернет-видання "Мост" повідомило, що з постаментів в місті зникли погруддя Олександра Суворова та пам'ятник Федору Ушакову.

Між тим ворог намагався поцілити керованою ракетою по території Одеської області, але сили протиповітряної оборони збили її над морем.

Поділитися