21 березня 2022 р. 09:19

Ворожі кораблі зранку пошкодили з гармат кілька домоволодінь в Одесі (оновлено)

Ворожі кораблі зранку пошкодили з гармат кілька домоволодінь в Одесі (оновлено)

Два кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації помітили вранці 21 березня на рейді в акваторії Чорного моря неподалік Одеси. 

Однак на думку речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, поява кораблів носить демонстраційний характер з метою залякати мирне населення. 

«Ворожі кораблі знову стали на рейді? Щось нове? Ні. Війна, на жаль, продовжується. Ми прекрасно розуміємо, що ворожі корабельні групи можуть підходити до берега. Ворог тисне ракетними ударами», - зазначив Сергій Братчук.

За заявою очевидців кораблі понад годину гатили у бік міста. Частина снарядів падала в море, проте є потрапляння в будинок на території Одеси. Також за словами очевидців берегова оборона міста пошкодила один з кораблів. Однак офіційно це поки не підтверджено. 

10:06 Як зазначив Сергій Братчук, обстрілами пошкодженні кілька домоволодінь в Одесі. Жертв немає.  

10:39 рятувальникам довелося ліквідовувати наслідки обстрілів. 

Зазначимо. що ворожі судна не вперше з'являються в акваторії біля Одеси. Так 17 березня, біля Одеси помітили вісім російських кораблів, однак їх маневрування були лише психологічним тиском на одеситів.   

3 березня патрульний катер "Слов'янськ" виконував завдання з патрулювання портів Одеси, Южного та Чорноморська та був потоплений ворогом, проте вже за кілька днів українські військові потопили корабель ВМС РФ вогнем "Градів",  заманивши його під залп маневруванням суден.

Поділитися