09 червня 2022 р. 09:25

Ворожі кораблі тренуються в морі

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

Угруповання різнорідних сил чорноморського флоту рашистів, тримаючись на безпечній відстані від одеського узбережжя, відпрацьовує навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Серед іншого, ворожі моряки відпрацьовують застосування сухопутних зенітно-ракетних комплексів "Тор-М2", які ними встановлено на корабельно-катерному складі.

При цьому три надводних та один підводний носій ракетного озброєння перебуває в готовності до нанесення ракетних ударів. Отже, 28 "Калібрів" напоготові.

Між тим українська армійська авіація нанесла два удари по скупченню сил противника та по одному з його опорних пунктів на Херсонщині.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено втрати ворога у обсязі 30 рашистів, двох одиниць броньованої та чотирьох - автомобільної техніки. Також в трьох різних населених пунктах Херсонської області знищено три польових склади боєприпасів.

Раніше голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко пояснив, чому одесити часто чують вибухи та постріли, але ніякої тривоги не оголошується.

Зранку 5 червня мешканці Одеської області та Одеси з боку моря - відлуння ракетного обстрілу Миколаївської області.

4 червня рашисти нанесли по Одеській області удар крилатою ракетою повітряного базування. 

Напередодні військові повідомляли, що росіяни посилили, точніше переформували ескадру в Чорному морі, тож тепер Одеській області з Чорного моря погрожують два ракетоносії та п'ять великих десантних кораблів.

Майже на тиждень російські війська послабили свою ескадру. Так у понеділок 30 травня ворог відвів частину ескадри, що погрожувала Одещині залишивши лише один фрегат

Згодом кількість ракетоносіїв зросла до двох фрегатів, а в четвер їх стало три.  

Раніше російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися