17 липня 2022 р. 09:35

Ворогу довелося сховати деякі кораблі від шторму на базах

Ворогу довелося сховати деякі кораблі від шторму на базах

Корабельне угруповання противника у північно-західній частині Чорного моря, яке погрожує Одеській області, в умовах помірного шторму зменшило свій склад з двох до одного великого десантного корабля.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Втім кількість ракетних кораблів і крилатих ракет типу "Калібр" лишилась у кількості два і 16, відповідно.

Натомість за результатами виконання українськими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань, підтверджено втрати противника у кількості 36 бійців, двох танків Т-72, самохідної гаубиці "Мста-С", зенітно-ракетного комплексу "Тор", бронхованої та автомобільної техніки, а також двох польових складів боєприпасів та двох відділень ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом на Херсонщині.

Вдень зафіксовано проліт зоною відповідальності оперативного командування "Південь" (Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська та Херсонська області, - ред.) п’яти крилатих ракет Х-555, випущених трьома Ту-95 з акваторії Каспійського моря по центральних областях України. Три ракети знищено, одна влучила в поле, ще одна в сільськогосподарську ферму в Черкаській області.

Вранці 16 липня військові повідомили, що вчора по Одесі ворог вдарив ракетою Х-101 через що виникла пожежа на площі понад 1 тисяча квадратних метрів на деревообробному підприємстві, та постраждала людина.

15 липня, в ОК "Південь повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Також протягом вчорашнього дня сталася чергова трагедія на пляжі - в морі підірвався відпочивальник.

Це вже третя загибель на пляжі таким чином. 2 липня на одному з пляжів на півдні Одеської області вибухнув невстановлений пристрій. Під час запливу в морі один з відпочивальників підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, його тіло витягли на берег без ознак життя. Другий плавець отримав контузію і легкі подряпини, від госпіталізації відмовився.

Ще один подібний випадок стався 11 червня.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися