30 вересня 2022 р. 08:29

Ворог вночі атакував Одещину та Миколаївщину дронами-камікадзе

Фото: Слово і Діло

(Фото: Слово і Діло)

Сигнали повітряної тривоги вночі, 30 вересня, супроводжували атаку Одеської області безпілотними летальними апаратами, які вибухають, атакуючи ціль (дрони-камікадзе) "Шахед-136".

Як повідомили в оперативном командуванні "Південь" вночі ворог атакував південь сімома такими машинами. П'ять спрямували на Миколаїв де два досягли цілей, а три вдалося збити, а два інших летіли до Одеси, але їх знищили сили протиповітряної оборони.

Також Миколаїв ворог знов атакував касетними боєприпасами з установки "Смерч". Удар прийшовся по житловому району Миколаєва. Троє людей загинули на місці, 12 поранених доправлено до лікарні.   

Корабельне угруповання ворожого флоту з 13 кораблів маневрує за звичним вже маршрутом притискаючись до південного узбережжя Криму. Напоготові 3 надводних ракетоносії, а значить і 24 "Калібри".

Три дні тому, ввечері 27 вересня, ворог намагався вчергове атакувати Одеську область безпілотними літальними апаратами проте невдало.

Вночі 26 вересня, протиповітряна оборона збила один такий безпілотник. Проте два інших влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів, військові та рятувальники змушені були організувати евакуацію цивільного населення.  

Як і раніше, для таких атак ворог використовує іранські безпілотники Shahed 136 (Шахід, а також Шахед), які в росії, в свою чергу, назвали "Герань-2".

Shahed 136 - дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений у 2020 році. Дальність польоту 2 тисячі кілометрів. 

В середині липня 2022 року, російська делегація відвідала Іран, де на авіабазі Кашан їм були представлені іранські БПЛА, зокрема Shahed 129, Shahed 191 та інші.

25 вересня ворог вже атакував місто таким апаратом та влучив у адміністративну будівлю. 23 вересня російські військові атакували Одесу дронами-камікадзе "Шахід - 136", влучивши в порт та вбивши цивільну особу.

Іранські дрони-камікадзе, які почали використовувати росіяни, керовані і часто змінюють маршрут під час атаки, через це їх складніше відстежити й збити. Так пояснила успіхи цих керованих боєприпасів начальниця об’єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері інформаційного телемарафону.

Поділитися