31 липня 2022 р. 09:26

Ворог різко збільшив своє корабельне угруповання в Чорному морі

Ворог різко збільшив своє корабельне угруповання в Чорному морі

Корабельне угруповання ворогу різко збільшилося але ці 14 бойових кораблів маневрують у ракетно безпечних районах вздовж узбережжя Криму в бік Анапи.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

Втім кількість кораблів, які чергують напоготові нанесення удару по Україні та Одещині, також зросла вдвічі у порівнянні з ранком 30 липня. Наразі це чотири ракетних та чотири десантних кораблі, тоді як на вчорашній ранок, їх було по два. Тож на Одещину та країну зараз націлені 32 ракети "Калібр".

Натомість наша авіація минулої доби нанесла шість результативних ударів по ворогу. Тричі атакували парами штурмовиків опорні пункти та скупчення ворожої сили й техніки в Бериславському районі, тричі гелікоптерними парами – по опорних пунктах в Херсонському і Миколаївському районах.

Ворог не вперше переформатовує та змінює чисельність своєї ескадри. Так, минулого тижня корабельно-катерне угруповання флоту російської федерації зменшило склад до двох ракетних та одного великого десантного корабля у зв'язку зі штормовою погодою в північно-західній частині Чорного моря.

В цей час Україна готує морські порти для експорту зерна. Морські порти "Одеса" та "Чорноморськ" уже завантажили зерно на 17 суден, з яких десять готові до відправлення.

29 липня Одесу відвідали посли країн "Великої сімки" та Туреччини, а також в місті був президент Володимир Зеленський

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися