17 липня 2022 р. 12:43

Ворог продовжує бомбардувати Зміїний

ФОТО: Ілюстративне

(ФОТО: Ілюстративне)

Ворог знищує залишки своєї техніки на острові Зміїний, щоб замести сліди.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує вишукувати можливості довести, що у нього є ще якісь сили... Що він може ще зробити, як час від часу вилітати і бомбити острів Зміїний, оскільки намагається переконати хоча б своїх, що вони ним володіють і його якось контролюють. Це була спроба розвідки, чи не розгорнутий там гарнізон, який можна знищити. Але поки що вони б’ють лише по тій техніці, яку залишили самі. Напевно, є ще які сліди замітати", - сказала Наталія Гуменюк.

Наприклад, в оперативному командуванні "Південь", повідомляли, що парою тактичних бомбардувальників Су-24 противник вдень 14 липня здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області. 

Ворог також бив по Зміїному вранці того ж дня, проте промазав

Вночі 13 липня від ракетного удару по території Одеської області постраждала свиноферма.

12 липня пара ворожих винищувачів Су-30 нанесла по Одеській області удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31. Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море.

Між тим звільнення острова Зміїний в Одеській області, та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

Українці встановили державний прапор на звільненому острові Зміїний 7 липня.

Поділитися