10 червня 2022 р. 14:50

Ворог посилив корабельне угруповання, що погрожує Одещині, підводним човном

Ворог посилив корабельне угруповання, що погрожує Одещині, підводним човном

Корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет, продовжує тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря.

Про це повідомили у пресслужбі оперативного командування "Південь".

"Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. 40 крилатих ракет напоготові, також в готовності один великий десантний корабель", - повідомили військові.

Раніше військові повідомили, що угруповання різнорідних сил чорноморського флоту рашистів, тримаючись на безпечній відстані від одеського узбережжя, відпрацьовує навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко пояснив, чому одесити часто чують вибухи та постріли, але ніякої тривоги не оголошується.

Зранку 5 червня мешканці Одеської області та Одеси з боку моря - відлуння ракетного обстрілу Миколаївської області.

4 червня рашисти нанесли по Одеській області удар крилатою ракетою повітряного базування. 

Напередодні військові повідомляли, що росіяни посилили, точніше переформували ескадру в Чорному морі, тож тепер Одеській області з Чорного моря погрожують два ракетоносії та п'ять великих десантних кораблів.

Майже на тиждень російські війська послабили свою ескадру. Так у понеділок 30 травня ворог відвів частину ескадри, що погрожувала Одещині залишивши лише один фрегат

Згодом кількість ракетоносіїв зросла до двох фрегатів, а в четвер їх стало три.  

Раніше російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися