29 травня 2022 р. 09:22

Ворог намагається підняти потоплений українськими військовими катер біля Зміїного

Ворог намагається підняти потоплений українськими військовими катер біля Зміїного

Корабельні угруповання в Чорному морі тримають актуальною загрозу ракетних ударів, а під її прикриттям намагаються організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний в Одеській області із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор».

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Після підняття «Раптор» планується для відправки в пункт базування Донузлав. Відчутно зменшену кількість корабельно-катерного складу чорноморського флоту рашисти намагаються підлатати «потопельниками».

"Ворог намагається утриматися на побудованих рубіжах оборони. Продовжує вести артилерійсько-мінометний вогонь по населених пунктах и по наших позиціях. А також застосовує розвідувально-ударні гелікоптери Ка-52 для виявлення та нанесення ураження по наших підрозділах", - зазначається в повідомленні командування. 

Раніше повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Ще раніше російські військові за допомогою плавучого крану підняли з дна Чорного моря біля острову Зміїний в Одеській області катери, потоплені там Збройними силами України. 

Нагадаємо, телерадіокомпанія CNN оприлюднила нові супутникові знімки від американської аерокосмічної компанії Maxar Technology, на яких видно ракетний удар поблизу острова.

Там тривалий час точилися бої, які коштували ворогу кораблів. На думку експертів з британської розвідки, росія зможе домінувати у північно-східній частині Чорного моря тільки за умови зміцнення своїх позицій на острові Зміїний.  

12 травня речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив про загоряння біля острову російського корабля "Всеволод Бобров", який є одним з найновіших у російському флоті.

Українські військові знищили гелікоптер з десантом на острові Зміїному вночі 8 травня. 

7 травня знищені:

  • десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор»;
  • два десантно-штурмових катери типу «Раптор».

Окрім того, ще один «Раптор» суттєво ушкоджено, тож до завершення ремонту катер можна вважати втраченим для ворожого флоту.  

До того пресслужба Оперативного командування "Південь" опублікувала відео знищення ворожих позицій на острові Зміїний.

Влучним попаданням було ліквідовано склад бойових комплектів та командний пункт.

Ще раніше українські військові, застосувавши безпілотний летальний апарат Bayraktar, знищили два російські катери біля острову. 

Українські військові напередодні вчергове вдарили по ворожих об’єктах на Зміїному та знищили 42 окупанти.

27 квітня ЗСУ нанесли удар по позиціях ворога розташованих на острові Зміїному. 

А 13 квітня флагман Чорноморського флоту російської федерації крейсер "Москва", який зокрема забезпечував захист острова, від повітряних та ракетних ударів отримав тяжкі ушкодження та затонув. Корабель уразили ракетами комплексу "Нептун", який розробляли останніми роками в Україні та поставили на озброєння у серпні 2020 року. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися