05 липня 2022 р. 16:57

Ворог намагався поцілити ракетою в Чорноморськ

ФОТО: Вікіпедія

(ФОТО: Вікіпедія)

З використанням авіації опівдні ворог атакував ракетами Х-59 портову інфраструктуру Очакова та Чорноморська.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Загалом гатили трьома ракетами втім бійці протиповітряної оборони збили їх усі над морем. 

Х-59 "Овід" - радянська та згодом російська високоточна авіаційна ракета класу "повітря-поверхня" середнього радіусу дії.

Призначена для ураження важливих наземних та надводних об'єктів противника, прикритих ППО, що візуально виявляються оператором у будь-який час в день у простих метеоумовах, а також різновиди для вседобового та протикорабельного застосування.

Державні випробування X-59 були закінчені в 1979 році, на озброєння комплекс у складі винищувача-бомбардувальника Су-24М, контейнера управління і двох ракет Х-59 був прийнятий в 1980 році. Також «Оводом» оснащувалися одномісні винищувачі-бомбардувальники Су-17М, такий комплекс отримав найменування Су-17М4. Х-59 у складі Су-17М4 був прийнятий на озброєння в 1982 році, але через припинення серійного випуску Су-17, основним носієм Х-59 був Су-24М.

Також по Миколаївщині вкотре здійснено масований обстріл. Є влучання у об'єкти військової та цивільної інфраструктури, виниклі пожежі, але рятувальні служби оперативно впоралися. В селі Лимани - влучання ворожого снаряду біля школи: будівля зазнала пошкоджень від ударної хвилі.

Натомість результатом роботи ракетно-артилерійських підрозділів Збройних сил України стало знищення складу паливно-мастильних матеріалів ворога на Херсонщині.

Поділитися