14 липня 2022 р. 09:19

Ворог бомбардував Зміїний та перегрупував флот

ФОТО: Держприкордонслужба

(ФОТО: Держприкордонслужба)

Пара винищувачів Су-27 намагалася здійснити бомбардування острова Зміїний, проте бомби впали в море, біля острову.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Окрім того, корабельне угруповання ворожого флоту знов провело переформування своїх рядів. Наразі в морі три ракетних кораблі та два підводних човни. Разом вони несуть загрозу всій території України у 32 "Калібри". Додатково присутні два великих десантних кораблі.

Також під час проведення ворогом розвідки наших позицій на Херсонщині, наш зенітно-ракетний підрозділ сбив безпілотник типу "Елерон-3" в Білозерській громаді, а дрон-камікадзе був знищений в Великоолександрівській громаді до завдання ним шкоди.

Контрдиверсійні заходи на Одещині мають свої результати. Ще один ворожий агент, який спланував серію терактів в Одеській області, засуджений до восьми років позбавлення волі. Слідством було встановлено, що агент-іноземець періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаного Придністров`я.

Вночі 13 липня від ракетного удару по території Одеської області постраждала свиноферма.

12 липня пара ворожих винищувачів Су-30 нанесла по Одеській області удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31. Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море.

Між тим звільнення острова Зміїний в Одеській області, та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

Українці встановили державний прапор на звільненому острові Зміїний 7 липня.

Поділитися