13 липня 2022 р. 08:45

Ворог бив по Одесі чотирма ракетами

ФОТО: Ілюстративне

(ФОТО: Ілюстративне)

Вдень 12 липня пара ворожих винищувачів Су-30 нанесла по Одеській області удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море. Натомість парою наших штурмовиків нанесено удар по складу боєприпасів та скупченню противника в районі Новопетрівки на Херсонщині. 3 ворожі винищувачі намагалися завадити нашій авіації шляхом пуску двох ракет "повітря - повітря". Втрат нашої авіації немає. Але саме ці ракети спричинили руйнування котельні поряд з будівельним магазином у Баштанці, де загинула цивільна жінка та пожежу в полі за містом. Рятувальними підрозділами пожежу оперативно ліквідовано. Інших жертв нема.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря наразі складається з двох надводних та двох підводних кораблів, споряджених сумарно 24 ракетами "Калібр", а також з два великих десантних кораблі.

Х-31- радянська та російська тактична керована ракета класу "повітря — поверхня" середньої дальності для таких літаків-винищувачів, як МіГ-29 і Су-27. Існують протикорабельний (Х-31А) і протирадіолокаційний (Х-31П) варіанти ракет. Протирадіолокаційна Х-31П і протикорабельна ракети X-31A перші у світі серійні бойові авіаційні ракети, оснащені комбінованим прямоточним повітряно-реактивним двигуном, який забезпечує підтримку високої швидкості на всій траєкторії польоту.

Нагадаємо, 12 липня військові повідомили, що корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти ракетних кораблів, також додано один підводний човен.

Ввечері 11 липня ворог втретє обстріляв Одеську область ракетами, проте, на відміну від денних атак, якихось руйнувань не завдав.

Раніше у зв'язку з погіршенням погоди, роздуванням в Чорному морі шторму, корабельне угруповання ворога скорочене майже вдвічі.

Напередодні під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30, одна з яких влучила в танкер «Міленіум Спіріт» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту. 

У квітні військові повідомили, що судна, які часом з'являються на обрії неподалік одеського узбережжя - це обстріляний російськими військами бункеровщик «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу та некеровані баржі, які віднесло в море.

Бункеровщик «Міленіум Спіріт», під прапором Молдови був атакований російськими ракетами у лютому за 12 миль від порту Південний.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися