05 липня 2022 р. 09:46

Ворог активізував авіацію через втрату Зміїного

ФОТО MAXAR TECHNOLOGIES

(ФОТО MAXAR TECHNOLOGIES)

Занепокоєння ворога встановленням контролю за островом Зміїним українською стороною, активізувало російську авіацію.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Тож військові зазначають, що загроза ракетних ударів по Одесі, області та Миколаївщині, в тому числі і з неба – досить суттєва та імовірна.

Щодо ескадри чорноморського флоту росії, в північно-західній частині Чорного моря наразі три надводних та два підводних носії "Калібрів", в готовності до застосування понад 30 ракет.

Російські пропагандисти поширюють інформацію, що в одеських школах у всьому місту облаштовано укріплені вогневі позиції. 

Вороги стверджують, що на території навчальних закладів знаходиться важка техніка та артилерія.

"Як правило окупаційні війська періодично запускають подібні фейки, щоб потім виправдовувати свої атаки по соціальній інфраструктурі", - зазначають в командуванні.

Нагадаємо, військова операція на острові Зміїний, звідки на днях прогнали російські окупаційні війська, завершена і на острів повернули український прапор.

Внаслідок українських ракетно-артилерійських ударів по ворожому російському контингенту на острові Зміїний в Одеській області знищені: зенітно-ракетний комплекс "Тор", один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів.

30 червня росіяни втекли зі Зміїного після тижневої операції українських військових.

Зранку військові повідомляли, про знищення 29 червня чергового зенітного гарматно-ракетного комплексу "Панцир - С1".  

Різнорідні сили оборони України вночі 27 червня здійснили понад 10 влучань по острову Зміїний, одне з них по черговому зенітному гарматно-ракетному комплексу "Панцир-С1".

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що українські військові продовжуватимуть наносити удари по позиціях ворога на Зміїному до повного звільнення острову від росіян.

За даними військових триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1".

22 червня оперативне командування "Південь" повідомило про перші результати ударів по ворожому російському гарнізону на острові Зміїний в Одеській області.

Розвідка доповіла, що на острові знищені: зенітно-ракетний комплекс "Панцир С1", радіолокаційна станція та автомобільна техніка.

21 червня оперативне командування "Південь" повідомило, що збройні сили України нанесли зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження по острову Зміїний.  

Раніше Військово-морські сили Збройних сил України повідомили про знищення російського буксиру, який доставляв боєприпаси ворожому угрупованню на острові Зміїному в Одеській області.

Тоді військовим було відомо, що російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з-під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також нагадаємо, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися