13 липня 2022 р. 14:52

Вночі росіяни розтрощили свиноферму на Одещині

Вночі росіяни розтрощили свиноферму на Одещині

Вночі 13 липня від ракетного удару по території Одеської області постраждала свиноферма.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

"Вночі ворогом нанесено ракетний удар по Одещині. Зруйнована будівля свиноферми. Людських втрат нема. Імовірно відбувся пуск ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано силами ДСНС, на місці працює слідчо-оперативна група Національної поліції, порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни", - йдеться в повідомленні.

"Калібр" - сімейство крилатих ракет, розроблених в ОКБ-8 (НПО "Новатор"), росія (СРСР). Протикорабельна крилата ракета цього сімейства має кодове позначення НАТО SS-N-27 «Sizzler», для ураження наземних цілей — SS-N-30. 

Всі комплекси мають єдині вогневі засоби:

  • протикорабельні ракети 3М-54Е, 3М-54Е1,
  • високоточні крилаті ракети для ураження наземних цілей 3М-14Е,
  • протичовнові ракети 91РЕТ2 («Калібр-НКЕ») та 91РЕ1 («Калібр-ПЛЕ»).

Ймовірно, що на деякі модифікації ракет цього сімейства можливе встановлення ядерної бойової частини.

Вдень 12 липня пара ворожих винищувачів Су-30 нанесла по Одеській області удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31. Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море.

Ввечері 11 липня ворог втретє обстріляв Одеську область ракетами, проте, на відміну від денних атак, якихось руйнувань не завдав.

Раніше у зв'язку з погіршенням погоди, роздуванням в Чорному морі шторму, корабельне угруповання ворога було скорочене майже вдвічі.

Напередодні під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30, одна з ракет влучила в танкер «Міленіум Спіріт» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту. 

У квітні військові повідомили, що судна, які часом з'являються на обрії неподалік одеського узбережжя - це обстріляний російськими військами бункеровщик «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу та некеровані баржі, які віднесло в море.

Бункеровщик «Міленіум Спіріт», під прапором Молдови був атакований російськими ракетами у лютому за 12 миль від порту Південний.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися