30 вересня 2022 р. 15:43

Виконком Білгород-Дністровської міськради на період дії воєнного стану знизив тариф на тепло

Фото: Білгород-Дністровська міська рада

(Фото: Білгород-Дністровська міська рада)

Виконавчій комітет Білгород-Дністровської міської ради 30 вересня встановив нові тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії комунальному підприємству «Білгород-Дністровськтеплоенерго»" для населення, релігійних організацій, бюджетних установ та інших.

Про це повідомили у пресслужбі Білгород-Дністровської міської ради.

Рішення вступає в дію з 1 жовтня 2022 року та згідно йому КП "Білгород-Дністровськтеплоенерго" протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, буде застосовувати двоставкові тарифи на послугу з постачання теплової енергії для населення.

  • умовно-змінна частина – 1 тис. 273,4 грн/Гкал з ПДВ;
  • умовно-змінна частина для абонентів без приладів обліку теплової енергії – 46,55 грн/кв. м.
  • умовно-постійна частина – 68 тис. 893,34 грн/Гкал/год (для ОСББ – 4,46 грн/кв. м. з ПДВ, для одноповерхових будинків та приватного сектору – 8,57 грн/кв. м.);
  • умовно-постійна частина – 73 тис. 289,89 грн/Гкал/год (для багатоповерхових будинків – 4,92 грн/кв.м.).

Також департаменту ЖКГ та КБ міськради спільно з КП «Білгород-Дністровськтеплоенерго» доручено підготувати цільову програму для покриття різниці в тарифах для всіх категорій споживачів за рахунок коштів Державного бюджету та бюджету Білгород-Дністровської міської територіальної громади.

Раніше директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної військової адміністрації Антон Шалигайло повідомив, що об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери Одеської області готові до роботи в осінньо-зимовий період на 80%, проте в цьому опалювальному сезоні доведеться дотримуватись режиму жорсткої економії та раціонального використання енергоресурсів на всіх рівнях споживання. 

Ще раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким передбачено встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло для населення. 

Зазначимо, що заборгованість населення лише Одеси з оплати послуг теплопостачання сягнула рекордних показників — 1 мільярд 89,9 мільйонів гривень.

Раніше також повідомлялося, що мешканці Одеси та Одеської області заборгували «Нафтогазу» понад 700 мільйонів гривень, що може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в області. 

Поділитися