03 червня 2022 р. 18:01

Військовозобов'язаного з Одещини оштрафували на тисячу доларів за спробу втекти до Молдови

ФОТО: bg.od.court.gov.ua

(ФОТО: bg.od.court.gov.ua)

Болградський районний суд Одеської області визнав винним громадянина, який обвинувався у наданні службовій особі неправомірної вигоди та засудив до штрафу в сумі 25,5 тисяч гривень гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій а оборонній сфері Південного регіону.

Встановлено, що на початку травня 2022 року підсудний, достеменно знаючи про існуючу заборону щодо перетину державного кордону на виїзд з України певній категорії військовозобов’язаних та відсутність у нього законних підстав для цього, у приміщенні міжнародного автомобільного пункту пропуску запропонував та надав службовій особі Державної прикордонної служби України неправомірну вигоду в сумі 1 тисячі доларів США.

Вказані кошти призначались за «вирішення питання» щодо його безперешкодного пропуску через державний кордон на виїзд з України до Республіки Молдова.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Після набрання вироком законної сили грошові кошти неправомірної вигоди будуть конфісковані в дохід держави.

Нагадаємо, протиправну діяльність фігуранта викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі Одеського районного управління поліції №1.

Правоохоронці затримали мешканця Одеської області, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 37-річного жителя Одеського району, який намагався перетнути кордон із підробленою довідкою.

Білгород-Дністровський прикордонний загін повідомив про додаткові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах.  

Співробітники Національної поліції України викрили в Одеській області учасників злочинної групи, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану. 

Співробітники поліції затримали в Одесі чоловіка, який налагодив канал перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску.

Фігурантами кримінальних проваджень за організацію нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон стали більше десятка мешканців Тарутинської громади. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися