20 липня 2022 р. 11:44

Військові знайшли на Зміїному вороже озброєння та кота, що пережив обстріли та окупацію

Військові знайшли на Зміїному вороже озброєння та кота, що пережив обстріли та окупацію

Українські військові наразі досліджують та розміновують територію острову Зміїного в Одеській області.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки, наразі виявлені та вилучені зразки озброєння та техніки противника.

Зокрема, систем наведення та керування, безпілотних літальних апаратів Орлан-10, системи переносних зенітно-ракетних комплексів, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи військових російської федерації, електронні носії інформації.

А також військові знайшли на острові кота, який кілька місяців перебував там та вижив незважаючи на ворожу окупацію та обстріли.

Остаточне визволення острову сталося 7 липня коли українські військові встановили державний прапор ньому. Втім ворог ще наносить удари по острову використовуючи авіацію

Раніше вже повідомлялося про встановлення прапору на острові, проте згодом цю інформацію скоректували, зазначивши, що його лише доставили на острів гелікоптером але не встановили. 

Внаслідок українських ракетно-артилерійських ударів по ворожому російському контингенту на острові Зміїний в Одеській області знищені: зенітно-ракетний комплекс "Тор", один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів.

30 червня росіяни втекли зі Зміїного після тижневої операції українських військових.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися