04 жовтня 2022 р. 11:33

Військові заспокоїли щодо можливості відкриття "другого фронту" з Придністров'я

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Спеціалісти оперативного командування "Південь" вважають, що вступ у бойові дії військового контингенту російської федерації, що розташований на території Придністровського регіону Молдови, маловірогідний. 

Як зазначили в командуванні, на території Придністров'я ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Підрозділи росіян і збройних формувань так званої "придністровської молдавської республіки" хоча й несуть службу в посиленому режимі, особливої активності не проявляють.

Також у оперативному командуванні зазначили, що:

  • Чорне море після шторму має підвищене хвилювання, отже, мінна небезпека посилена.
  • Дев'ять кораблів ворожого флоту продовжують укриватися біля Кримського узбережжя. Напоготові п'ять ракетоносіїв, споряджені 32 "Калібрами".
  • Функціонування зернових коридорів під гарантіями ООН і Туреччини відбувається згідно з графіком: вийшло з портів Одеського регіону дев'ять суден, зайшло – шість.
  • Загроза ракетних ударів, дронів-камікадзе та обстрілів в зонах досяжності ворожою зброєю залишається надзвичайно актуальною.

Зазначимо, що у липні Міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції Молдови не дозволило в'їзд на територію країни офіцерам російської армії з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в Придністров’ї.

Також у липні військові не відзначали загрози наступу ворога з боку тимчасово окупованої території Придністров'я насьогодні немає.

Поділитися