06 серпня 2022 р. 12:30

Військова розвідка Британії прогнозує незабаром нову фазу війни на Півдні України

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Військова розвідка Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства, прогнозує початок нової фази війни з росією.

Як повідомили розвідники у своєму зведенні, вочевидь акцент бойових дій зміститься на Південь України.

"Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу. Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км - від Запоріжжя до Херсона", - підсумовує розвідка.

Зокрема у розвідці повідомили, що мають інформацію про передислокацію сил з окупованих Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та материкової частини росії через Кримський міст до Криму. 

Британці наразі не можуть сказати, чи готуються вороги до наступу, чи посилюють свій контингент в очікуванні контрнаступу Збройних сил України на Херсонському напрямку. 

"До Криму перемістили БТГ (батальйонних тактичних груп, - ред.) чисельністю 800-1 тисячі осіб, їх швидше за все використають для посилення російського угрупування на Херсонщині. 2 серпня до Криму перекинули нову БТГ, їх також перекидають зі східного угрупування сил та з високою ймовірністю відправлять на Херсонщину ближчими днями", - повідомляє британська розвідка.     

У липні британська розвідка повідомляла, що не знайшла доказів того, що російські військові поцілили в порту Одеси в якийсь український військовий корабель. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися