26 липня 2022 р. 11:48

Британська розвідка не знайшла підтвердження знищення українського катеру в порту Одеси

Британська розвідка не знайшла підтвердження знищення українського катеру в порту Одеси

Військова розвідка Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства, не знайшла доказів того, що російські військові поцілили в порту Одеси в якийсь український військовий корабель.

Також росіяни, за даними британських розвідників, не знищували склад протикорабельних ракет Harpoon, наданих Україні Сполученими Штатами Америки, як стверджували в міністерстві оборони російської федерації. 

"Немає вказівок на те, що такі цілі були в тому місці, куди влучили ракети", - йдеться у повідомленні.

У розвідці вважають, що обрання росією цілей для ураження часто базується на застарілих даних та зауважують, що рф сприймає протикорабельні ракети як ключову загрозу, що обмежує ефективність її чорноморського флоту.

"Це суттєво підірвало загальний план вторгнення, оскільки росія реально не може здійснити спробу висадки десанту для захоплення Одеси", - йдеться у зведенні розвідки.

У британській розвідці прогнозують, що росія й далі ставитиме в пріоритет знищення протикорабельних можливостей України. 

Ракетний удар по порту Одеси призвів до зростання цін на пшеницю в світі. Між тим Сполучені Штати працюють з Україною над «планом Б» щодо виведення експорту зерна з країни після нападу росії на Одеський порт.

22 липня Україна, Туреччина та ООН підписали "Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів".

Поділитися