18 січня 2022 р. 15:21

Верховний суд постановив знести паркінг готелю "Чорне море" на Рішельєвській

Верховний суд постановив знести паркінг готелю "Чорне море" на Рішельєвській

Верховний суд України залишив у силі постанову Південно-Західного апеляційного господарського суду, який зобов'язав публічне акціонерне товариство "Туристично-виробнича фірма "Чорне Море" за власний рахунок знести самовільно побудовану споруду.

Як зазначається в постанові суду, йдеться про паркінг, який знаходиться на території, прилеглій до житлових будинків №№ 55, 57, за адресою: Одеса, вулиця Рішельєвська та  вулиця Мала Арнаутська, 52.  

У жовтні 2013 року заступник прокурора Приморського району міста Одеси в інтересах Одеської міської ради, виконавчого комітету Одеської міської ради та інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області звернувся до Господарського суду Одеської області з позовом до Відкритого акціонерного товариства "Туристично-виробнича фірма "Чорне море", в якому просив суд зобов`язати відповідача знести самовільно побудовану споруду. 

Але у 2014 році Господарський суд Одеської області у задоволенні позову прокурора відмовив. Тода прокуратура звернулася до апеляційного суду, який скасував рішення суду першої інстанції. 

Нагадаємо, у грудні 2021 року Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про скасування містобудівних умов та обмежень для проєктування торгівельного центру на вулиці Дерибасівській. 

П'ятий апеляційний адміністративний суд задовільнив скаргу Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який у серпні став на бік будівельної компанії, що зводить житловий комплекс на Глушко, 17а. 

Київський районний суд Одеси звільнив від кримінальної відповідальності обвинувачену у справі розкрадання грошей інвесторів житлового кооперативу "Набережний квартал Жаботинського".

Консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Поділитися