04 липня 2022 р. 10:31

Верховній Раді пропонують збільшити перелік чоловіків, яким можна за кордон

Верховній Раді пропонують збільшити перелік чоловіків, яким можна за кордон

Проєкт закону, який пропонує зміни у два інших закони України - "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" щодо переліку чоловіків, яким дозволяється виїзд за кордон.

Відповідний документ зареєстрував в Раді депутат Георгій Мазурашу ("Слуга народу"). 

Згідно із законопроєктом, пропонується надати право виїзду за кордон чоловікам, в яких не тільки мінімум троє неповнолітніх дітей, а й тих, в кого:

  • двоє дітей до 14 років;
  • одна дитина до 14 років та вагітна дружина;
  • одна дитина до 3 років;
  • робочі чи спортивні контракти в інших країнах;
  • офіційне підтвердження з інших країн з працевлаштування, або контракти із замовниками з інших країн на один рік і більше на надання IT-послуг, або консультаційних послуг за умови оплати ЄСВ чи бізнес в інших країнах. 

Нагадаємо, візовий режим в'їзду в Україну для громадян російської федерації запрацював 1 липня. 

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом російської федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з російською федерацією".

У травні 2022 року електронна петиція до президента України Володимира Зеленського про введення візового режиму для росіян зібрала 25 тисяч підписів. 

Поділитися