04 січня 2022 р. 18:11

В Україні стартує пробне ЗНО-2022

В Україні стартує пробне ЗНО-2022

У середу, 5 січня 2022 року, розпочнеться реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Реєстрація триватиме до 22 січня на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. У день проведення пробного тестування учасники зможуть скласти тест лише з одного навчального предмета.

Вартість тестування коливається в межах від 213 до 309 грн. Різницю пояснюють особливостями організації, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у різних регіонах, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

Учасники пробного ЗНО до 10 березня зможуть знайти інформацію про час і місце тестування на спеціально створених інформаційних сторінках. Згодом там з'являться й результати тесту.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у такі дати: 

  • 19 березня – з української мови, української мови і літератури;
  • 26 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Для отримання результатів кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у такі терміни:

  • 19-21 березня – з української мови, української мови і літератури;
  • 26-28 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту),  біології,  географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Результати тестування з української мови, української мови і літератури будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 25 березня, з інших предметів – 1 квітня.

У Міністерстві зазначають, що реєстрація на пробне ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Також результати пробного тестування не будуть зараховані як оцінки за ДПА та не враховуватимуться під час вступу до вишу. 

Деталі щодо пробного зовнішнього незалежного оцінювання, а також матеріали пробних тестувань попередніх років – у відповідному розділі на сайті УЦОЯО.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року відбудеться з 23 травня до 17 червня, що затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року.

2021 року в Україні 574 учасники ЗНО набрали 200 балів, і серед них 28 представників Одещини. Це втричі більше, ніж позаминулого року.

Вісім одеських вишів увійшли до сотні найпопулярніших серед абітурієнтів.

Поділитися