15 березня 2022 р. 17:07

В Україні продовжили воєнний стан ще на 30 днів

В Україні продовжили воєнний стан ще на 30 днів

Верховна рада України прийняла рішення про продовження дії воєнного стану до 26 квітня, напередодні президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

За подовження дії воєнного стану в Україні проголосували 343 депутати.

Тож, режим воєнного стану, який діє в Україні з 24 лютого до 25 березня, продовжили ще на 30 днів у зв'язку з військовою агресією Росії.

Воєнний стан, згідно з ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», це особливий правовий режим, що передбачає надання органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози.

Раніше ІзбірКом роз'яснював, які обмеження передбачає воєнний стан, зокрема, запровадження комендантської години, особливий режим в’їзду та виїзду, перевірка документів, заборона мітингів і тд. Протягом воєнного стану чоловіки віком 18 - 60 років також не можуть виїздити за кордон.

Додамо, що крім воєнного стану, Верховна Рада проголосувала ще за ряд важливих питань. Наприклад, запроваджено додаткові податкові стимули для бізнесу на час війни, а також відтепер добровольців Територіальної оборони визнаватимуть ветеранами війни. 

Повний перелік важливих рішень, за які проголосували нардепи, дивіться у хроніці ІзбірКома.

Нагадаємо, втікача Іллю Киву позбавили депутатского мандату.

Також з фракції "ОПЗЖ" вийшли ще кілька нардепів, зокрема Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман та Вадим Столар.

Президент України оголосив про початок податкової реформи.

Поділитися