07 червня 2022 р. 09:11

В російській ескадрі, що погрожує Одесі, поменшало десантних кораблів

ФОТО: Ілюстративне

(ФОТО: Ілюстративне)

Корабельне угруповання в Чорному морі, яке погрожує зокрема Одеській області, продовжує тримати напоготові два надводних та один підводний носій крилатих ракет, а також в готовності до дій один великий десантний корабель.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Зазначимо, що вчора ввечері військові повідомляли, про готовність до атак двох ракетних кораблів та підводного човна, які споряджені 20 крилатими ракетами "Калібр". Також п'ять великих десантних кораблів залишалися в ескадрі. 

Втім в командуванні наполягають, що зменшення кількості десантних суден не знижує ступень загрози ракетних ударів ні з моря, ні з суходолу, ні з повітря, а також зберігає вірогідність десантної операції.

Взагалі наразі українським військовим завдяки вдалим атакам по ворожому чорноморському флоту вдалося відкинути кораблі рашистів від узбережжя Одещини на відстань більше сотні кілометрів.

У ВМС зазначили, що намагаючись відновити контроль над північно-західною частиною Чорного моря, противник був змушений змінити тактику:

  • розгорнув в Криму та у Херсонській області берегові ракетні комплекси «Бал» та «Бастіон»;
  • перекидає додаткові сили на острів Зміїний

3 червня військові повідомляли, що росіяни посили, точніше переформували ескадру в Чорному морі, тож тепер Одеській області з Чорного моря погрожують два ракетоносії та п'ять великих десантних кораблів.

Майже на тиждень російські війська послабили свою ескадру. Так, у понеділок 30 травня ворог відвів частину ескадри, що погрожувала Одещині, залишивши лише один фрегат

Згодом кількість ракетоносіїв зросла до двох фрегатів, а в четвер їх стало три.  

Раніше російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також повідомлялося, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Кирило Бойко

Поділитися