03 жовтня 2022 р. 11:43

В Ренійській школі встановлять меморіальну табличку на честь загиблого захисника Маріуполя

Фото: Рені-Одеса

(Фото: Рені-Одеса)

Педагогічний колектив та випускники Ренійської школи №1 (нині філія №1 опорної школи №6) звернулися до Ренійської міської ради з проханням дозволити їм встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку на згадку про випускника цієї школи Станіслава Топала, який загинув 3 квітня 2022 року під час захисту Маріуполя.

Кошти на виготовлення дошки вчителі, випускники та батьки зібрали самостійно, а гранітну плиту безкоштовно надав підприємець Сергій Лукіянченко, повідомляє видання Рені-Одеса.

Напис та портрет виконав художник Олександр Кокалко.

Меморіальну дошку планують встановити на фасаді основного корпусу школи найближчим часом.

Станіслава Топала змогли поховати лише 21 липня через 108 днів після загибелі. Поховали його спочатку в Маріуполі місцеві мешканці, які також зберегли його документи. Понад три місяці батьки намагалися отримати тіло сина, щоб поховати його на рідній землі. В окупованому Маріуполі тіло було ексгумовано і в процесі обміну 30 загиблих було доставлено до Києва — для подальшого поховання в братській могилі проте батьки хлопця наполягли на похованні його саме в Рені.

Через російське вторгнення жителі Одеської області постійно гинуть в боях за Україну. Так, 2 жовтня Кілійська та Подільська громади проводили в останню пусть захисників вітчизни Івана Фунтова та Євгенія Юдіна, які загинули в боях із російськими окупантами. 

Раніше Южненська та Визирська громади Одеської області 27 вересня та 28 вересня прощалися із загиблими в боях з російськими окупантами захисниками України.

Жителі села Новоселівка Бецилівського старостинського округу Роздільнянської громади Одеської області 26 вересня провели в останню путь земляка - сержанта Володимира Козовякіна

Громади Ізмаїла та Болграда сьогодні, 20 вересня, провели в останню путь захисників вітчизни Володимира Сидоренка та Олександра Петрова, які загинули під час боїв з російськими загарбниками в Херсонській області. Того ж дня мешканці Арцизької громади попрощалися із загиблим на фронті Юрієм Цукановим.

Поділитися