28 березня 2022 р. 10:48

В районі на Одещині заборонили цивільним носіння військової форми та запускати дрони

В районі на Одещині заборонили цивільним носіння військової форми та запускати дрони

Носіння військової форми особами, які не служать у Збройних силах України чи або інших військових формувань, утворених відповідно до законів України заборонено на території Білгород-Дністровського району Одеської області з 28 березня.

Відповідне розпорядження коменданта Білгород-Дністровського району оприлюднили в пресслужбі міської ради.  

За порушення вказаних вимог зловмисників буде притягнено до відповідальності за ст.186-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів громадян з конфіскацією відповідної форми одягу, повторно протягом року – накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів громадян або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, із конфіскацією відповідної форми одягу).

Також відсьогодні заборонений запуск безпілотних летальних апаратів над територією Білгород-Дністровського району.

В разі крайньої необхідності, запуск БПЛА проводити виключно за погодженням Служби безпеки України та обов’язковим повідомленням командирів військових частин, що дислокуються в Білгород-Дністровському районі та коменданта Білгород-Дністровського району.

Всі недозволені польоти БПЛА будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога та будуть знищені за допомогою наявних засобів вогневого ураження.

Нагадаємо, уряд спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами у період дії воєнного стану.

31 березня 2022 року закінчується термін подання заявок для отримання допомоги в межах програми "єПідтримка".

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися