25 травня 2022 р. 20:05

В Придністров'ї знизили рівень терористичної загрози

ФОТО: Радіо Свобода

(ФОТО: Радіо Свобода)

Зрозумівши, що нагнітання паніки та імітація терористичної активності з боку України не дає бажаного результату, в Придністров’ї відмінили червоний рівень терористичної загрози та встановили жовтий.

Про це повідомили у операційному командуванні "Південь".

"Розгублена від масових виїздів потенційних призовників з невизнаної республіки влада Придністров’я відмовилась від ідеї мобілізації.
Тим часом з нашого боку відповідна ділянка кордону надійно захищена, моніторинг ситуації пильний та системний. В північно-західній частині Чорного моря продовжують перебувати ВДК та два ракетних корабля із понад півтора десятками ракет в готовності до застосування по території України", - йдеться в повідомленні військових.

Так зване міністерство внутрішніх справ самопроголошеної ПМР пояснило, що зниження рівня загрози передбачає дозвіл на проведення масових заходів. Зокрема випускних вечорів, лінійок тощо. 

Раніше очільник Одеської ОДА Максим Марченко повідомив, що російські псевдомиротворці, які дислокуються у Придністров'ї, отримали завдання відновити військовий аеродром та техніку в Тирасполі.

Молдова за допомогою платформи ООН вже закликала до виведення російських військових із території Придністров'я, оскільки хоче знайти мирне вирішення конфлікту.

У квітні після обстрілів будівлі так званого міністерства держбезпеки Придністров'я та вибухів в селищі Маяк президентка Молдови Майя Санду скликала термінове засідання Ради безпеки. 

В Одеській ОВА також повідомляли, що росія намагається підвищити рівень напруженості у Придністров'ї, влаштовуючи підпали.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися