05 травня 2022 р. 09:20

В ОВА повідомили, коли у школах Одещини закінчиться навчальний рік

В ОВА повідомили, коли у школах Одещини закінчиться навчальний рік

Наразі прийнято розпорядження голови Одеської обласної військової адміністрації завершити освітній процес в 2021/2022 навчальному році в закладах загальної середньої освіти до 31 травня 2022 року. Завершення навчання має пройти без урочистостей.

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Одеської військової адміністрації Олександр Лончак.

Цьогоріч скасована державна підсумкова атестація для учнів 4, 9, 11 класів. Разом з цим змінено формат проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Натомість в умовах воєнного стану запроваджено національний мультипредметний тест. Він буде відбуватися онлайн і міститиме завдання з трьох предметів: української мови, математики та історії України, міститиме по 20 завдань з кожного предмету і триватиме 120 хвилин. Проведення основної сесії заплановано на липень, терміном до 10 днів у 2 зміни в день - основна сесія, впродовж двох днів у 2 зміни – додаткова.

З 26 квітня розпочата робота по прийому дітей до 1 класів. Прийом заяв проходить до 31 травня поточного року.

Слід зазначити, що на Одещині навчання наразі відбувається дистанційно у 737 школах, 32 закладах професійно-технічної освіти, 37 ФПО та 18 закладах вищої освіти. 

Наразі у 17 дитсадках сформовано 40 чергових груп, в які прийнято понад 450 дітей. Провадять дистанційну освітню діяльність ще 35 закладів дошкільної освіти області. 

Наразі в області офіційно зареєстровано 55 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 20 тисяч дітей. Тимчасово виїхали за кордон понад 49 тисяч дітей. Всі вони долучилися до навчання.

Нагадаємо, Херсонську морську академію на час воєнного стану переведуть до Одеси.

В Одеській мерії роз'яснили правила переходу учнів у 10 клас та вступу в коледж.

Ознайомитися з переліком закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти, які функціонують у м. Одесі, можна за посиланням.

Раніше Департамент освіти та науки Одеської міськради оприлюднив роз'яснення для батьків школярів, які переходитимуть до п'ятого класу в наступному навчальному році.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися