20 вересня 2022 р. 12:36

В Одесу увійшло судно за зерном для Афганістану

В Одесу увійшло судно за зерном для Афганістану

Балкер BC Vanessa відшвартувався 20 вересня до причалу Одеського порту та стане четвертим судном, зафрахтованим Всесвітньою продовольчою програмою Організації об'єднаних націй.

Як зазначають у Міністерстві інфраструктури України, судно завантажать 30 тисячами тонн пшениці, яка буде доставлена до Афганістану.

Також  20 вересня в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшли вісім суден з 195,7 тис. тонн  агропродукції на борту. Так, від причалів Одеського порту вийшли балкери PGE Rain, SSI Pride, Rider, Tina S, а з порту «Чорноморськ» – судна Aphrodite M, Nymphi, Pauline, Noran.

ФОТО: Міністерство інфраструктури України.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 4,1 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшло 177 суден з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Зазначимо, що караван з восьми суден вийшов зранку 18 вересня з портів Одеси, Южного та Чорноморська. 

17 вересня, з Чорноморська вийшло чергове судно з продовольством для країн Африки - балкер IKARIA ANGEL вивіз 30 тонн пшениці. Окрім IKARIA ANGEL,того ж дня з українських портів відправились ще дев'ять суден.

12 вересня Балкер Ikaria Angel, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, прибув до порту "Чорноморськ" під завантаження 30 тисячами тонн пшениці.

Це вже третє судно зафрахтоване ООН. Друге вийшло з Одещини 30 серпня. 

Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. Караван з дев'яти суден, із загальним завантаженням у 163,8 тис. тонн агропродукції, вийшов 12 вересня з портів Одеси, Чорноморська та Южного в рамках "зернової ініціативи". 

Поділитися