24 травня 2022 р. 09:18

В Одеській області зовсім заборонили ходити на пляжі

ФОТО: ua.usm.media

(ФОТО: ua.usm.media)

Відвідання пляжів в межах прибережної захисної смуги моря відтепер на Одещині заборонено та введено посилений контроль за узбережжям на предмет виявлення підозрілих чи небезпечних предметів. 

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Тож тепер на пляжах можна знаходитися лише тим, хто виконує військові чи спеціальні завдання.

Власники та користувачі приміщень, земельних ділянок, суміжних із пляжами, так само як й власники та адміністратори ресторанів, готелів, об'єктів туризму тощо, які мають виходи на пляжі повинні забезпечити додержання цієї заборони та працювати зважаючи на неї.  

Також вони мають щоденно оглядати суміжну територію в пошуках вибухонебезпечних предметів та якщо побачать, викликати спеціалістів з Державної служби з надзвичайних ситуацій чи Національної поліції. Можна телефонувати й рятувальникам, й копам.

Заборона діятиме до завершення воєнного стану.  

В Чорному морі корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання з блокування судноплавства та завдання ракетних ударів по різних областях України.

Зазначимо, що обмеження перебування на пляжах Одеси та області встановленні з початку війни, проте попри неодноразові заклики поліції та рятувальників ці обмеження систематично порушуються мешканцями області.

Раніше речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук анонсував посилення обмежень щодо відвідування пляжів. 

15 травня, в Одесі знешкодили морську міну, яку внаслідок шторму 14 травня винесло на одеське узбережжя. 

22 квітня на узбережжя Одещини хвилями винесло дві морські міни, які було знешкоджено.

За даними експертів, військові рф здійснили мінування в районі острова Зміїний, де проходить маршрут з Босфору до портів України.

29 березня двоє мешканців Одеської області стали жертвами нещасного випадку через нехтування попередженнями військових про небезпеку.

19 березня ВМС України поширили морське попередження, в якому говорилося, що чорноморський флот російської федерації здійснив мінування району Чорного моря, який прилягає до гирла Дунаю. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися