12 січня 2022 р. 21:15

В Одеській області за два роки звільнилися понад тисячу поліцейських

В Одеській області за два роки звільнилися понад тисячу поліцейських

Національна поліція не встигає комплектувати штат співробітників, наприклад, в Одеській області за два роки звільнилося на півтора рази більше поліцейських, ніж прийшло на роботу.

Про це повідомив голова Нацполіції України Ігор Клименко в інтерв'ю виданню "Цензор"

За його словами, з 2019 року загалом покинули лави поліції 1 тисяча 74 співробітники, а прийшов на службу 761 "коп". В тій же Київській області звільнено 1 тисячу 214 поліцейських, а на службу прийнято 661.

Він зазначив, що у великій кількості слідчі та спецназівці йдуть у ДБР чи Бюро економічної безпеки через те, що там зарплата в рази більша.

"У 2015 році середня зарплата поліцейського становила 5,8 тисяч гривень. У патрульних вона була вищою – 8 тисяч. Того ж року середній рівень зарплати по країні був 3 тисячі 661 гривня. Тобто, різниця між зарплатою у цивільному секторі й поліцейського становила 60%. Тоді поліцейський вмотивовано йшов на службу.

Відтоді середня зарплата по Україні зростає, і грошове забезпечення поліцейських теж, але не такими темпами, які б дали змогу цю вмотивованість зберегти. Наприклад, у 2021 році середня зарплата у цивільному секторі зрівнялася з середнім грошовим забезпеченням поліцейських. А вже в 2022 році зарплата поліцейського на 15% менша, ніж середня зарплата у цивільних.

Тому торік улітку в бюджетному запиті на 2022 рік ми спочатку закладали суму в 70,5 млрд гривень саме на зарплати й податки, щоб поліцейські отримували в середньому не менше 24 тисяч гривень на місяць. Але на момент формування бюджетної декларації ця цифра була визначена на рівні 42 млрд грн", - зазначив Ігор Клименко.

Нагадаємо, експерти ринку прогнозують зростання цін на телекомунікаційні послуги у 2022 році у зв'язку з подорожчанням складових.

Поділитися