13 жовтня 2022 р. 14:52

В одеських бомбосховищах з'являться чергові

Фото: Одеський муніципалітет

(Фото: Одеський муніципалітет)

Одеський муніципалітет впровадить чергування співробітників комунальних служб у бомбосховищах міста, які знаходяться у комунальній власності міської ради.

Про це під час засідання виконавчого комітету Одеської міської ради повідомив міський голова Геннадій Труханов. 

Він зазначив, що наразі часто містяни скаржаться на закриті бомбосховища під час тривог, але тримати приміщення відкритими весь час неможливо.

"Ту заходять якість люди - часто це безхатьки, які виносять звідти обладнання чи майно й це неприпустимо. Тож тримати їх завжди відкритими неможливо, але й доступ в людей туди має бути за потребою цілодобовий", - зазначив мер.

ФОТО: Одеський муніципалітет

Раніше мерія практикувала надання ключів від бомбосховищ відповідальним людям, проте цей варіант не працює належним чином.

Однак мер зазначив, що наразі на балансі Одеської міської ради знаходиться 67 бомбосховищ, а ще є укриття які мерії не належать. Тож в муніципалітеті закликають власників цих бомбосховищ аналогічно мерії впроваджувати систему чергувань в своїх укриттях.

Ще у травні голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко розпорядився перевірити стан та наявність бомбосховищ в усіх населених пунктах Одещини.

14 лютого Одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що стан бомбосховищ в Одесі можна оцінити як поганий через застарілі системи вентиляції у сховищах, але не усюди представників мерії охоче пускають для проведення перевірки.

Раніше Труханов розпорядився провести повномасштабну інвентаризацію захисних споруд, зокрема об'єктів подвійного призначення всіх форм власності. 

Поділитися