19 липня 2022 р. 10:17

В Одесі з'явилося бомбосховище з дитячим куточком

В Одесі з'явилося бомбосховище з дитячим куточком

Чергове дружнє до малечі укриття організували представники Громадського проєкту "Допомога мікрогромадам у воєнний час" на проспекті Небесної сотні в Одесі.

Активісти громадських організацій "#Зацікавлені", "Двор-Scena. Рух за відродження Одеських Дворів" та "Фонд розвитку міста Одеси" сформували класичне укомплектування укриття питною водою, електрогенератором, ліками та роблять утеплення та оздоблення самих підвальних приміщень.

Але окрім цього, активісти зробили спеціальні куточки з утепленою підлогою та стіною, дитячими меблями, іграшками, наборами для творчості. А також, проєкт залучив психологів-терапевтів та гроші західних донорів для практичної реалізації.

"Ми дуже ретельно готувались, випускники Шкіл культури сусідства попередніх років, які працюють головами ОСББ пропонували укриття своїх будинків. Потім ми з фахівцями з цивільної оборони їх майже зразково укомплектували. Залучили грант, а тепер поступово ремонтуємо та оздоблюємо сховища в найбільш багатолюдних будинках по місту (з метою безпеки адреси не наводимо). Все майно ми передаємо мікрогромадам у користування. Головна наша цільова аудиторія була - діти. Дуже хочеться, щоб їх перебування в укритті не було затьмарено поганими умовами, задухою, відсутністю світла та іграшок", - зазначив фронтмен проєкту Мітя Ковбасюк.

Зазначимо, що облаштування бомбосховищ залишається актуальним питанням через постійні обстріли російськими військами. Наприклад, кораблі чорноморського флоту російської федерації вночі 19 липня вдарили по Одеській області сімома ракетами "Калібр" з акваторії Чорного  моря.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа. Через обстріл Одеси розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

15 липня, в ОК "Південь" повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися