28 серпня 2022 р. 15:00

В Одесі знесли нахаббуди на пляжі, які збудували як рятувальну станцію

Фото: Департамент муніципальної безпеки

(Фото: Департамент муніципальної безпеки)

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради повідомив про завершення демонтажу незаконно встановленого комплексу на території пляжу "Золотий берег". 

За даними департаменту, комплекс стояв на території пляжу понад 10 років та будувався як база-стоянка комунальної установи "Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради". 

Втім, як пояснюють в мерії, колишній керівник цієї служби та його партнери використовували цей об'єкт не за призначенням, а також взагалі не оформлювали та не відкривали ці будівлі як рятувальну станцію. 

"З метою притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб, було проведено комісійне обстеження, зафіксовано факт використання майна та території не за призначенням, складено відповідний акт, а також інші необхідні матеріали та  направлено їх до правоохоронних органів. За результатом проведених дій, станом на сьогоднішній день, триває досудове розслідування", - йдеться в повідомленні департаменту.

Також в мерії зазначають, що за відповідним рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради,  одна з конструкцій загальною площею 59,7 квадратних метрів передана на баланс комунальному підприємству "Узбережжя Одеси". Після закінчення воєнного стану, цю будівлю обіцяють використовувати за призначенням. Інші, незаконно розміщенні конструкції - три двоповерхових споруди, демонтували, а територія пляжу повернули до вільного використання відпочиваючих.

Зазначимо, що це не єдина рятувальна станція, щодо якої виникали питання. Так у листопаді 2017 року тодішній директор департамента муніципальної безпеки Віктор Кузнецов повідомив, що двоповерховий водолазний піст мають намір збудувати на пляжі в районі санаторію «Зелена гірка», більш відомому як «монастирський». Будувати рятувальну станцію збирався підприємець, який поряд із водолазами експлуатував би будівлю.

Раніше у відповідь на запит ІзбірКому, КУ «Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради» повідомила, що документів, які б дозволяли будівництво рятувальної станції на пляжі в районі санаторію «Зелена гірка» не існує.

А у липні того ж року міський голова Одеси Геннадій Труханов доручив зупинити будівництво на пляжі в районі санаторію "Зелена гірка" на Дачі Ковалевського, відомому як "монастирський".

У ході апаратної наради сьогодні 3 липня мер зажадав від керівника рятувально-водолазної станції Київського району Олексія Лаптєва надати документи, на підставі яких ведеться будівництво на пляжі, а також проект будівництва та звіт про джерело фінансування.

Поділитися