14 серпня 2022 р. 20:06

В Одесі викрили колаборанта зі зброєю

В Одесі викрили колаборанта зі зброєю

Правоохоронці затримали в межах контрдиверсійної операції одесита, якого підозрюють у причетності до співпраці з рф.

Під час обшуку квартири у нього виявили не лише антиукраїнські агітаційні матеріали, а й зброю та боєприпаси повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає "Укрінформ".

"Одеські правоохоронці затримали громадянина, удома в якого знайшли не лише агітаційні матеріали, а й зброю та боєприпаси. Наразі слідчі встановлюють, чи затриманий причетний до диверсійної діяльності. Остаточну кваліфікацію надасть суд", - зазначив Сергій Братчук.

За його словами, у серпні зросла кількість затримань пособників ворога, причому жителі Одеси, як і Миколаєва, активно допомагають правоохоронцям у викритті агітаторів та коригувальників вогню.

"Майже всі дані, які надходять до правоохоронних органів про діяльність місцевих колаборантів, підтверджуються», - уточнив речник.

Раніше Приморський суд Одеси затвердив угоду громадянина російської федерації, якого обвинувачували у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного або надзвичайного стану та прокурора.

Також раніше Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який в соціальних мережах виправдовував російську агресію, закликав вбивати полонених українців. 

А ще раніше Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися