19 лютого 2022 р. 10:23

В Одесі видали містобудівні умови на сквер-меморіал «Проти забуття»

В Одесі видали містобудівні умови на сквер-меморіал «Проти забуття»

Департамент архітектури Одеської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на проєктування та будівництво елементів благоустрою скверу-меморіалу «Проти забуття».

Про це стало відомо з порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

На земельній ділянці за адресою: м. Одеса, Люстдорфська дорога, 27, передбачається улаштування озеленених зон з інформаційними стелами, дев’яти металевих стел «Язики полум’я» різної конфігурації, висотою близько 6 метрів та меморіальної скульптури «Древо життя», висотою до 5,5 метрів.

Проект раніше презентувала архітекторка Наталія Головченко. Замовником робіт виступає комунальний заклад «Грантовий офіс Одеса 5Т».

Сквер планують створити в районі площі Толбухіна, де під час Другої світової війни відбувалися масові вбивства одеситів. В районі встановленого меморіального знаку в дев'яти артилерійських складах розстріляли і спалили близько 25 тисяч осіб, більшість з яких були євреями.

Про появу нового скверу повідомили у січні 2021 року.

У 2021 році в Одесі інвентаризували 11 парків та скверів. 

Під час інвентаризації земель парків та скверів встановлюються місця розташування земельних ділянок, їхні межі, розміри, правовий статус. Інвентаризація дозволяє виявити незаконне та нераціональне використання земель, використання з порушенням цільового призначення.

Фото: Одеська міська рада

Поділитися