23 квітня 2022 р. 16:08

В Одесі від ворожого обстрілу загорівся житловий будинок та є загиблі (оновлено)

В Одесі від ворожого обстрілу загорівся житловий будинок та є загиблі (оновлено)

Війська російської федерації обстріляли Одесу напередодні Великодня у суботу 23 квітня.

Ворог випустив по місту кілька ракет та від одного з пострілів загорівся житловий багатоповерховий будинок. 

За попередньою інформацією є постраждалі. А радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про одного загиблого. Чоловік, за словами, радника, знаходився на час влучання в автівці поряд з будинком, яка також опинилася під ударом.

Між тим в оперативному командуванні "Південь" повідомили про влучання ракет у інфраструктурні об'єкти.

Також народний депутат Олексій Гончаренко стверджує, що уламки іншої ракети впали на одне з одеських кладовищ та поранили відвідувача. Нардеп стверджує, що від ракетного удару загинули три людини.

16:37 Повітряне командування "Південь" повідомило, що ракети були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 росії з акваторії Каспійського моря.

Під час ведення бойових дій воїнами зенітних ракетних підрозділів знищено дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101), які здійснювали удар по місту Одеса та 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, які імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет та ставили активні перешкоди засобам протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України.

Дві ракети вразили військовий об’єкт та два житлові будинки.

17:20 Керівник офісу президента Андрій Єрмак повідомив про п'ять убитих та 18 поранених від ракетних обстрілів. Серед загиблих - тримісячна дитина.  

Раніше повідомлялося, що росія застосовує як мінімум чотири підводні човни для здійснення атак ракетами типу "Калібр" по цілях на території України.

А також, що росія розмістила в Чорному морі два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", сумарний ракетний залп яких може становити до 16 ракет.

До узбережжя Одещини винесло декілька морських мін.

18 квітня Міноборони повідомляло, що в Чорному морі перебувають носії рф з щонайменше 36 ракетами.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися