30 червня 2022 р. 16:50

В Одесі судитимуть підприємця, що самовільно збудував кафе в центрі

В Одесі судитимуть підприємця, що самовільно збудував кафе в центрі

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом самовільного зайняття та забудови земельної ділянки в охоронній зоні.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідством з’ясовано, що підприємець самовільно зайняв земельну ділянку площею 203 м кв. по вул. Велика Арнаутська в Одесі, на якій збудував нежитлову будівлю-кафе.

Чоловік фактично використовував ділянку без дозвільних документів на землю та будівництво, чим спричинив майже 1,3 млн грн шкоди її законному власнику – територіальній громаді в особі Одеської міської ради.

Слід зазначити, що вказана земля знаходиться в межах комплексної охоронної зони Центрального історичного ареалу м Одеси.

У ході досудового слідства пред’явлений позов про відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.

Також до Приморського районного суду подано позовну заяву щодо скасування державної реєстрації права власності та звільнення ділянки шляхом знесення самочинно збудованого об’єкту.

Нагадаємо, рік тому прокурори Суворовської окружної прокуратури також скерували до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка, підозрюваного у самовільному зайнятті та забудові земельної ділянки. Тоді йшлося про ділянку площею майже 500 квадратних метрів у гідропарку «Лузанівка», на якій збудував нежитлову будівлю - кафе.

Ще раніше правоохоронці повідомили про підозру 46-річному чоловіку у самовільному зайнятті та забудові земельної ділянки та водного простору в межах території національного природного парку «Тузловські лимани».   

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зупинило будівництво кафе за адресою: пляж Аркадія, 3-Б. 

Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради звернувся до поліції та Одеської обласної прокуратури для внесення даних в Єдиний реєстр досудових розслідувань за фактом самоуправства щодо спроби будівництва на узбережжі незаконної будівлі.  

Група будівельників в'їхала на територію колишнього Одеського судоремонтного заводу на вулиці Приморській та почали розбирати рештки будівель. 

Поділитися