18 жовтня 2022 р. 13:00

В Одесі помер відомий архітектор, який критикував проєкт розширення Французького бульвару

Фото: Андрей Черненко/Facebook

(Фото: Андрей Черненко/Facebook)

Директор Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури, заслужений архітектор України  Валерій Уреньов помер.

Про це повідомили друзі архітектора у Facеbook.

Валерій Уреньов народився 1939 року в Одесі. У 1963 році закінчив Одеський інженерно-будівельний інститут. Спеціальність - "промислове та цивільне будівництво", спеціалізація - "архітектура".

За його проєктами збудовано низку житлових та громадських будівель в Одесі та інших містах. У 2016 році він жорстко розкритикував проєкт розширення Французького бульвару назвавши його таким, що відстоює інтереси приватних осіб. 

У 2019 році архітектора нагородили почесною відзнакою Одеського міського голови імені Григорія Маразлі.

"В Одесі є два історичні ареали – «Центральний», куди входить історичний центр Одеси, та Французький бульвар. Ці зони перебувають під охороною і ми не маємо права взагалі щось там робити", - наголосив він тоді.

Раніше один із співавторів чинного герба міста Одеса - художник-сценограф громадський діяч Григорій Фаєр помер 26 вересня в Одесі.

Голова міської професійної спілки "Освітянин Одеси" Валентина Коробко померла 28 серпня 2022 року.

19 серпня стало відомо про смерть багаторазової призерки чемпіонатів та кубків України з бодібілдингу, одеситки Людмили Тихончук.

Також цього місяця не стало керівника Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища і людини Міністерства освіти та науки України та Національної академії Наук України (ФХІЗНСІЛ) Аліма ЕннанаВін помер в Одесі 3 серпня від тяжкої хвороби.

В червні в Одесі помер священик - засновник дитячого притулку Олександр Чумаков.

Поділитися